ثواب زائران امام حسین (ع)
سید بحرالعلوم رحمة الله علیه به قصد تشرف به سامرا تنها به راه افتاد، در بین راه راجع به این مسئله، که گریه بر امام حسین(علیه السلام) گناهان را میآمرزد، فکر میکرد. همان وقت متوجه شد که شخصی عرب سوار بر اسب به او رسید و سلام کرد، بعد پرسید: جناب سید درباره چه چیز به فکر فرو رفتهای؟ و در چه اندیشهای؟ اگر مسئله علمی است بفرمایید شاید من هم اهل باشم؟
سید بحرالعلوم گفت: در این باره فکر میکنم که چطور میشود خدای متعال این همه ثواب به زائران و گریهکنندگان بر حضرت سیدالشهدا(ع) میدهد مثلاً در هر قدمی که در راه زیارت بر میدارد، ثواب یک حج و یک عمره در نامة عملش نوشته میشود و برای هر یک قطره اشک تمام گناهان صغیره و کبیرهاش آمرزیده میشود؟
آن سوار عرب فرمود: تعجب نکن! من برای شما مثالی میآورم تا مشکل حل شود . سلطانی به همراه درباریان خود به شکار میرفت، در شکارگاه از همراهیانش دور افتاده و به سختی فوقالعادهای افتاد و بسیار گرسنه شد. خیمهای را دید و وارد آن خیمه شد، در آن سیاه چادر، پیرزنی را با پسرش دید، آنان در گوشه خیمه عنیزهای «بز شیرده» داشتند و از راه مصرف شیر آن، زندگی خود را میگرداندند. وقتی سلطان وارد شد، او را نشناختند، ولی به خاطر پذیرایی از مهمان آن بز را سر بریده و کباب کردند، زیرا چیز دیگری برای پذیرایی نداشتند.
سلطان شب را همان جا خوابید و روز بعد از ایشان جدا شد و به هر طوری که بود خود را به درباریان رسانید و جریان را برای اطرافیان نقل کرد. در نهایت از ایشان سؤال کرد: اگر بخواهم پاداش میهماننوازی پیرزن و فرزندش را داده باشم، چه عملی باید انجام بدهم؟ یکی از حضار گفت: به او صد گوسفند بدهید. دیگری که از وزراء بود، گفت: صد گوسفند و صد اشرفی بدهید. یکی دیگر گفت: فلان مزرعه را به ایشان بدهید.
سلطان گفت: هر چه بدهم کم است، زیرا اگر سلطنت و تاج و تختم را هم بدهم آن وقت مقابله به مثل کردهام، چون آنها هر چه را که داشتند به من دادند من هم باید هر چه را که دارم به ایشان بدهم تا سر به سر شود.
سپس سوار عرب به سید فرمود: حالا جناب بحرالعلوم، حضرت سیدالشهداء(علیه السلام) هر چه از مال و منال و اهل و عیال و پسر و برادر و دختر و خواهر و سر و پیکر داشت همه را در راه خدا داد، پس اگر خداوند به زائرین و گریهکنندگان آن همه اجر و ثواب بدهد، نباید تعجب نمود، چون خدا که خدائیش را نمیتواند به سیدالشّهدا(علیه السلام) بدهد، پس هر کاری که میتواند انجام میدهد، یعنی با صرف نظر از مقامات عالی خودش، به زوّار و گریه کنندگان آن حضرت، در جایی عنایت میکند در عین حال اینها را جزای کامل برای فداکاری آن حضرت نمیداند. چون شخص عرب این مطالب را فرمود، از نظر سید بحرالعلوم غایب شد. پس از غايب شدن سوار عرب، سيد فهميد كه جواب سؤالش را از امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) دريافت كرده است.
?«برگرفته از عبقری الحسان، مرحوم شیخ علی اکبر نهاوندی، ص 136»